Webinar
Peter Milne: Moving from Anarchy to Usability & Sustainability

The challenges of moving user-facing applications from startup mode to enterprise mode.

I ProData Consults webinar møter vi IT-arkitekten Peter Milne. Han tar oss gjennom utfordringene med å flytte brukervendte applikasjoner fra startup-nivå til enterprise-nivå.

Peter Milne gjennomgår de siste applikasjonsutviklingsmiljøer og utviklingsmønstre for brukervendte applikasjoner, og forklarer hvordan de har endret seg.

 

Han forklarer – ved et eksempel fra hans tidligere arbeidsgiver Adform – hvordan de håndterte et aktuelt problem med å ha 140 ulike applikasjoner som bruker samtlige JS-framworks, 1000+ API-endepunkter, flere JavaScript-dialekter og med uproduktive UX- eller UI-komponenter.

 

I webinaret kommer Peter Milne blant annet inn på

  • Den arkitekturen som trengs for å legge til rette for migrering av forskjellige applikasjoner til en stor enkeltside nettsideapplikasjon og miljøet som støtter den.
  • Utfordringene ved å introdusere nye teknologier som React, GraphQL og Node.js, i en etablert utviklingsorganisasjon med sterke meninger!
  • Brukmåter og fordeler som det er ved noen av de nyeste teknologiene, slik som React, GraphQL, Node.js, Kubernetes, Helm og Docker.

Til slutt deler han noe av den hardt opptjente visdommen han har oppnådd i en karriere som strekker seg over fire tiår. Han gir oss dessuten noen råd om hvordan vi kan håndtere og dyrke den menneskelige faktoren i utviklingsorganisasjoner.


IT-arkitekten Peter Milne

Verten vår denne gangen var Peter Milne - en erfaren IT-veteran med mer enn førti års erfaring innen IT. Han har en spennende karriere, som har ført ham fra Australia til Silicon Valley og til København, for å nevne noen steder.

 

For tiden jobber han for det internasjonale ad-tech-selskapet Adform, hvor han fungerer som Head of Technology Architecture.